.

.

Main menu: | | | | | | |

Från schema till färdigt kort

Nyheter hos CAD-Resurs

Senast uppdaterad i augusti 2021

Du får hålla tillgodo med mest gamla nyheter här för tillfället. Mycket har ju ställts in under detta år så de gamla nyheterna står kvar trots att de är bortåt ett år gamla. Vi försöker uppdatera länkar och datum på mässor och liknande. Planen är förstås att dessa ska genomföras men det enda vi vet är att det har ändrats några gånger...

Linköpingskontoret flyttar 1 okt, 2021

Storhetsvansinne? Ekonomiska problem? Nej, varken eller.

Hyreskontrakt skrivs, och förlängs, normalt tre år i taget. Det ska dessutom sägas upp nio månader före kontraktets utgång. Vart tredje år har vi alltså funderat på vad som är bäst: Sitta kvar de kommande cirka fyra åren eller söka nytt?

Denna gång var beslutet att vi skulle kunna sitta kvar tre år till men vi "måste" flytta efter det eftersom vi delar lokal med "vår" bok­fö­rings­firma. Den kommer möjligen läggas ned på grund av pension om tre-fyra år.

I ärlighetens namn har vår lokal varit lite för stor men att flytta till mindre yta med bibehållen kostnad har ju inte varit aktuellt. Nu har vi hittat en bra lokal på S:t Larsgatan 22A. Även denna ligger nära Centralstation/Resecentrum och Linköpings centrum.

Officiellt flyttdatum är 1 oktober men vi får tillträde till nya lokalen 1 september. Räkna med vi är lite "mitt emellan" under september månad.

Det nya kontoret blir förvisso mindre än vårt nuvarande kontor men det är ytterst välplanerat och vi kommer ha stora möjligheter att växa om och när det blir aktuellt.Inställd kurs i Linköping, 2020 och 2021

Den planerade kursen i Linköping ställdes in.

De som var anmälda till denna kurs kommer givetvis få förtur till nästa kurstillfälle. Vi insåg rätt tidigt att chanserna för att kunna genomföra en kurs under hösten 2020 skulle vara rätt små. Vi gjorde vissa förberedelser för våren 2021. Det är inte aktuellt att försöka under hösten 2021. Vi kommer göra förberedelser för en kurs i Linköping våren 2022 men vi avvaktar med att ta ett slutgiltigt beslut om vi siktar på kurs i vår.

Vi har insett att den stora vinsten med att vi åker runt i landet och "tar kursen till våra deltagare" inte riktigt blivit som vi tänkt: De flesta deltagarna har rest i alla fall! Det har oftast bara varit någon enstaka deltagare från orten vi hållit kurserna i. Vi har alltså beslutat att Linköping ligger relativt "centralt" i Sverige med närhet till tåg och bussar. I ärlighetens namn är det också i Linköping vi haft flest "lokala" kursdeltagare.

Det finns också flera hotell i centrum, nära centralstationen och resecentrum, där det dessutom finns bra lokaler att hålla kursen i.

Som vanligt har vi ett ”early bird”-erbjudande för de av er som registrerar sig tidigt, läs mer om detta på kurssidan.Rickard har lämnat CAD-Resurs

Efter drygt två år hos oss har Rickard sökt, och fått, en tjänst närmare sina rötter i Skåne. Han började jobba på Axis i Lund med start i augusti.

Det är givetvis aldrig kul att någon slutar men vi gläds med Rickard och vi är säkra på att Axis får ett värdefullt tillskott till alla kompe­tenta kollegor som redan finns där. Vi är också säkra på att detta blir ett bra steg i att ytterligare lära sig nya saker, något som Rickard redan visat att han gör med glädje.

Bengt hjälper InnoFour

Från 1 maj, 2019, har Bengt en tjänst som Technical Support Engineer hos InnoFour i Skandi­navien. Nejdå, han lämnar inte CAD-Resurs och det rör sig inte om en heltidstjänst. Han kommer hjälpa InnoFour med allt som rör Xpedition PCB, både innan försäljning och till de som köpt verktyget och behöver hjälp.

Detta ligger inte långt ifrån det han gjorde på Mentor, innan han började på CAD-Resurs och startade vårt kontor i Kista.

För oss andra på CAD-Resurs innebär inte Bengts uppdrag att vi måste puffa för just Mentors verktyg. Vi jobbar i de verktyg som våra kunder vill att vi ska jobba i.Evertiq Expo Lund, 25 nov, 2021

EvertiqExpo
Glöm inte registrera dig som besökare på Evertiq Expo! Klicka på loggan ovan för att komma till informations- och anmälningssidorna.

Vi fortsätter finnas med på Evertiq Expo i Lund som utställare. Vi uppfattar det som att Expot i Lund har både rätt utställare och besökare för oss.

För din planering: Evertiq Expo Linköping finns inte längre kvar. Tyvärr har besöksantalet varit lite dåligt och därför har evenemanget i Linköping strukits.S.E.E. 2020, inställd/uppskjuten

Vi har nu facit: S.E.E 2020 gick i konkurs pga pandemin. Hur framtiden ser ut och hur vi funderar får vi se...

Vi hade tänkt vara med som utställare på S.E.E. 2020, men pga Coronavirus är detta evenemang inställt/uppskjutet.

Nej, vi har inte drabbats av storhetsvansinne! Vi har nappat på ett erbjudande att vara en del av Svensk Elektroniks sam­lings­monter.

Detta är ju också "vår" stora branschmässa som vi alltid besöker. Att det är just Kistamässan gör sitt till att den blir relativt välbesökt, men visst skulle man önska att det kom minst dubbelt så många besökare för att locka ännu fler utställare, som i sin tur skulle locka ännu fler besökare...

Vi har vid flera tillfällen nobbat S.E.E. eftersom kostnaden varit alltför hög för att vara med. Vi känner dock att detta lite mindre format kan passa oss. Fortfarande krävs personal i montern under tre dagar, med allt vad det innebär. Vi ska be våra kunder om lite kul saker att kunna visa och diskutera kring. Vi hoppas verkligen kunna visa vad vi kan och diskutera med er om hur vi skulle kunna samar­beta.

Finns det något som du verkligen skulle vilja se och diskutera med oss om? Vi kanske kan ta fram bra idéer men du kan hjälpa oss att ta fram fantastiska idéer!

Det lilla formatet innebär förstås att vi inte kommer kunna ha mängder med material med oss utan snarare en dator/surfplatta för att visa saker och där detta inte räcker till får vi fortsätta diskussionen vid ett senare tillfälle.Kenneth börjar trappa ned

Vi har ju sagt att vi inte släpper Kenneth förrän han blir 69 år. Detta halvt på skämt, halvt på allvar, för vi vill givetvis inte bli av med den enorma kompetens han samlat på sig genom åren.

Nu har han dock stegvis trappat ned sina åtaganden när han passerat 65-års­dagen. Vi ser främst en kund som han kommer stötta en tid framöver men vi tar de närmaste månaderna lite som de kommer. Vem vet, vi kanske får ha den stora gläd­jen att ha honom kvar på deltid de närmaste fem åren, tills han fyller 69 år…

…eller också får han äntligen tid att promenera med hunden, pyssla i sitt växthus och även bygga på sitt radiostyrda flygplan, en SAAB B17.
SAAB B17. Bild från Wikipedia

Johans tankar: "Min personliga reflektion är förstås att det känns extra vemodigt (kanske en påminnelse att även jag blivit ett par år äldre…). Kenneths och mina vägar har korsat varandra många gånger sedan i mitten på åttiotalet. Vi har hjälpt varandra när vi jobbat på olika företag men i samma verktyg och vi har diskuterat teknik när det har varit något nytt på gång. Det var Kenneth som fick mig att flytta till PartnerTech. Några år efter jag startat CAD-Resurs kom Kenneth till mig. Vi har bollat tankar, om allt mellan himmel och jord, och alltid lyckats hålla högt till tak."

Nu hoppas vi förstås att det tar lång tid innan vi helt släpper greppet om Kenneth, men det blir färre kunder som kommer få hans hjälp från och med nu (egentligen från i höstas).

Formellt är han pensionär men han behåller sin arbetsplats och vi kommer skrika så fort vi behöver hans hjälp…