.

.

Main menu: | | | | | | |

Från schema till färdigt kort

Nyheter hos CAD-Resurs

Senast uppdaterad i september 2022

"All good things must come to an end". Det är inte en sanning, det är ett citat tillskrivet Geoffrey Chaucer, ur Troilus and Criseyde (Troilus och Cressida). I detta fall är det i alla fall precis vad som hänt. Det har inte skett så plötsligt från ena dagen till den andra utan Bengt och jag har diskuterat detta och planerat det vi kan planera. Alla kollegor har givetvis också haft informationen.

To whom it may concern…

All good things must come to an end…


Efter lite drygt tio år som del av CAD-Resurs har jag bestämt mig för att gå vidare i arbetslivet. Från och med september kommer jag att nu som anställd få göra layout åt Getinge AB (Maquet Critical Care), ett företag jag under de senaste åren lärt känna ganska väl.

Den del av Getinge där jag ska arbeta utvecklar och tillverkar medicinsk apparatur som hjälper dig att andas, om du skulle behöva sådan hjälp, på en intensivvårdsavdelning eller i en operationssal.

Under pandemin så har behovet av dessa produkter varit nästan oändligt som ni kunnat läsa om i media. Ett flertal företag ställde upp och bidrog med extra resurser för att behovet av dessa apparater skulle kunna mötas.

Jag vill tacka alla människor på företagen som jag träffat på under min tid på CAD-Resurs, ni har på flera sätt bidragit till att det blivit så lång tid på CAD-Resurs. Naturligtvis vill jag också tacka mina nuvarande och före detta kollegor på CAD-Resurs som i om möjligt ännu högre grad bidragit till trivsel och annat, ett otroligt kompetent team på alla sätt och vis.

Om någon undrar varför jag lämnar CAD-Resurs kan jag berätta att det beror på flera saker, men främst ekonomi, trygghet och arbetsmängd. Min del av CAD-Resurs har överlevt i drygt tio år, och just nu mår bolaget bättre än någonsin rent ekonomiskt. Återigen, tack till alla som bidragit till detta. Men det har inte gått så bra att det gått att bygga upp några större marginaler såsom jag och Johan önskat. Till det kommer att när jag har uppdrag så arbetar jag för mycket och tvärtom mellan uppdrag, och ingetdera trivs jag med i längden.

Jag kommer att ha kvar ”mitt” CAD-Resurs telefonnummer ett litet tag till men det byts ut senast 30/11. Annars går det att få tag på mig på bengtjarl@gmail.com och LinkedIn.

Min nya jobmail är förnamn.efternamn@getinge.comVissa nyheter är inte lika roliga att förmedla…

Två bolag blir ett


Givetvis är detta ett tillfälle att ordentligt tacka Bengt för allt han gjort för CAD-Resurs och för oss alla personligen! Det är verkligen en god vän och inte bara en kompetent kollega som byter arbetsplats.

Vi vet att det är enkelt att lyfta luren och ringa. Stockholm har ju inte heller flyttat på sig så vi kan ju fortsätta träffas, ta en pilsner eller hitta på något bus, hela gänget.

När CAD-Resurs var relativt nystartat kom ständigt: "Har ni inget kontor i Stockholm? Då blir det svårt att få uppdrag här!"

Visst fick vi uppdrag men det skulle absolut vara trevligt med fler uppdrag... Problemet var att jag inte kände någon jag litade på. Det beror absolut inte på någon egenskap hos stockholmare utan enbart att mitt nät av goda vänner inte täckte Stockholm.

Det var innan Bengt hörde av sig! Plötsligt fanns en person med sunda värderingar, trevlig som få och med rätt bakgrund. Som grädde på moset dessutom med kontakter i branschen.

Vi beslutade att det här skulle vara bäst att driva som ett separat bolag, med oss två som ägare. Förhoppningen var att kontoret i Kista skulle kunna gå förbi linköpingskontoret i omsättning och antal anställda. När bolagen kändes stabila skulle de slås samman.

Så blev det inte. Det fanns uppdrag men, precis som det var med linköpingskontoret i början: Ständigt för mycket att göra eller för lite. Aldrig lagom. Slitsamt för ett företag men otroligt mycket mer slitsamt för den person som ska parera toppar och dalar, alltså för Bengt, som förutom att göra layouter skulle ta hand om bolaget.

Att Bengt går till en av de kunder han jobbat mest åt känns förstås naturligt. Det är ju ett "öde" som drabbar konsultföretag. Det är ju lättare att anställa en bevisat kompetent kollega än "vem som helst". Nu vet vi att Bengt kommer hålla fanan högt för CAD-Resurs, fast numera som anställd hos Getinge.

Jag, och alla kollegor, är givetvis glada för Bengts skull (och förstås även Getinges skull). Samtidigt blir det lite tråkigare på jobbet nu.

Vi har haft avtackning av Bengt. Det var i glada vänners sällskap och absolut ingen gravöl! God mat och ett parti (hmmm, nåja, flera partier) shuffleboard.

Under de närmaste månaderna kommer bolagen slås ihop till ett. Det blir ingen stor skillnad men det blir lite mindre administration med enbart ett bolag.