.

.

Main menu: | | | | | | |

Från schema till färdigt kort

Nyheter hos CAD-Resurs

Senast uppdaterad i mars 2020

Rickard har lämnat CAD-Resurs

Efter drygt två år hos oss har Rickard sökt, och fått, en tjänst närmare sina rötter i Skåne. Han började jobba på Axis i Lund med start i augusti.

Det är givetvis aldrig kul att någon slutar men vi gläds med Rickard och vi är säkra på att Axis får ett värdefullt tillskott till alla kompe­tenta kollegor som redan finns där. Vi är också säkra på att detta blir ett bra steg i att ytterligare lära sig nya saker, något som Rickard redan visat att han gör med glädje.

Kenneth börjar trappa ned

Vi har ju sagt att vi inte släpper Kenneth förrän han blir 69 år. Detta halvt på skämt, halvt på allvar, för vi vill givetvis inte bli av med den enorma kompetens han samlat på sig genom åren.

Nu kommer han dock stegvis trappa ned sina åtaganden när han närmar sig 65-års­dagen. Vi ser främst en kund som han kommer stötta en tid framöver men vi tar de närmaste månaderna lite som de kommer. Vem vet, vi kanske får ha den stora gläd­jen att ha honom kvar på deltid de närmaste fem åren, tills han fyller 69 år…

…eller också får han äntligen tid att promenera med hunden, pyssla i sitt växthus och även bygga på sitt radiostyrda flygplan, en SAAB B17.
SAAB B17. Bild från Wikipedia

Johans tankar: "Min personliga reflektion är förstås att det känns extra vemodigt (kanske en påminnelse att även jag blivit ett par år äldre…). Kenneths och mina vägar har korsat varandra många gånger sedan i mitten på åttiotalet. Vi har hjälpt varandra när vi jobbat på olika företag men i samma verktyg och vi har diskuterat teknik när det har varit något nytt på gång. Det var Kenneth som fick mig att flytta till PartnerTech. Några år efter jag startat CAD-Resurs kom Kenneth till mig. Vi har bollat tankar, om allt mellan himmel och jord, och alltid lyckats hålla högt till tak."

Nu hoppas vi förstås att det tar lång tid innan vi helt släpper greppet om Kenneth, men det blir färre kunder som kommer få hans hjälp från och med nu (egentligen från i höstas).

Formellt är han från och med 1 augusti pensionär, trots att han inte förrän i mars får en tårta med 65 ljus i. Han behåller sin arbetsplats och vi kommer skrika så fort vi behöver hans hjälp…Bengt hjälper InnoFour

Från 1 maj, 2019, har Bengt en tjänst som Technical Support Engineer hos InnoFour i Skandi­navien. Nejdå, han lämnar inte CAD-Resurs och det rör sig inte om en heltidstjänst. Han kommer hjälpa InnoFour med allt som rör Xpedition PCB, både innan försäljning och till de som köpt verktyget och behöver hjälp.

Detta ligger inte långt ifrån det han gjorde på Mentor, innan han började på CAD-Resurs och startade vårt kontor i Kista.

För oss andra på CAD-Resurs innebär inte Bengts uppdrag att vi måste puffa för just Mentors verktyg. Vi jobbar i de verktyg som våra kunder vill att vi ska jobba i.S.E.E. 2020, inställd/uppskjuten

Vi har tänkt vara med som utställare på S.E.E. 2020, men pga Coronavirus är detta evenemang inställt/uppskjutet.

Nej, vi har inte drabbats av storhetsvansinne! Vi har nappat på ett erbjudande att vara en del av Svensk Elektroniks sam­lings­monter.

Detta är ju också "vår" stora branschmässa som vi alltid besöker. Att det är just Kistamässan gör sitt till att den blir relativt välbesökt, men visst skulle man önska att det kom minst dubbelt så många besökare för att locka ännu fler utställare, som i sin tur skulle locka ännu fler besökare...

Vi har vid flera tillfällen nobbat S.E.E. eftersom kostnaden varit alltför hög för att vara med. Vi känner dock att detta lite mindre format kan passa oss. Fortfarande krävs personal i montern under tre dagar, med allt vad det innebär. Vi ska be våra kunder om lite kul saker att kunna visa och diskutera kring. Vi hoppas verkligen kunna visa vad vi kan och diskutera med er om hur vi skulle kunna samar­beta.

Finns det något som du verkligen skulle vilja se och diskutera med oss om? Vi kanske kan ta fram bra idéer men du kan hjälpa oss att ta fram fantastiska idéer!

Det lilla formatet innebär förstås att vi inte kommer kunna ha mängder med material med oss utan snarare en dator/surfplatta för att visa saker och där detta inte räcker till får vi fortsätta diskussionen vid ett senare tillfälle.

Vill du hålla koll på status på S.E.E. 2020 kan du läsa vidare här.Evertiq Expo Lund, 1 oktober

EvertiqExpo
Glöm inte registrera dig som besökare på Evertiq Expo! Klicka på loggan ovan för att komma till informations- och anmälningssidorna.

Vi fortsätter finnas med på Evertiq Expo i Lund som utställare. Vi uppfattar det som att Expot i Lund har både rätt utställare och besökare för oss.

För din planering: Evertiq Expo Linköping hålls 28 januari, 2021. Vi borde ju finnas på plats där också eftersom det är vår hemmaplan. Något beslut hur vi gör har vi inte tagit (det är ju lång tid kvar). Tyvärr har besöksantalet varit lite dåligt och därför har evenemanget i Linköping flyttat på sig i tiden. Vi hoppas förstås att vi kan hjälpa till att locka besökare och vi hoppas givetvis på att även Evertiq hittar på något bra grepp för att locka fler till denna minimässa.Inställd kurs i Linköping, 21 - 22 april

Den planerade kursen i Linköping är inställd.

Vid tidpunkten en månad innan kursstart var det för få anmälda.

Vi kan säkerligen rannsaka oss själva för bristande marknadsföring och information om kursen men med tanke på läget nu med Coronavirus hade sannolikt inte kursen kunnat genomföras i vilket fall eftersom vi alla ska vara sparsamma med resande och möten i lite större grupper.

De som redan är anmälda till denna kurs kommer givetvis få förtur till nästa kurstillfälle. Vi avvaktar med att ta beslut om vi siktar på kurs i höst eller om vi ska vänta till våren.Vi har insett att den stora vinsten med att vi åker runt i landet och "tar kursen till våra deltagare" inte riktigt blivit som vi tänkt: De flesta deltagarna har rest i alla fall! Det har oftast bara varit någon enstaka deltagare från orten vi hållit kurserna i. Vi har alltså beslutat att Linköping ligger relativt "centralt" i Sverige med närhet till tåg och bussar. I ärlighetens namn är det också i Linköping vi haft flest "lokala" kursdeltagare.

Det finns också flera hotell i centrum, nära centralstationen och resecentrum, där det dessutom finns bra lokaler att hålla kursen i.

Som vanligt har vi ett ”early bird”-erbjudande för de av er som registrerar sig tidigt, läs mer om detta på kurssidan.