.

.

Main menu: | | | | | | |

Från schema till färdigt kort

CAD-kurs - Kurs i PCB design

Tidigare kallad "Kurs i mönsterkorts- och kretskortskonstruktion" vilket känns språkligt förlegat. Kursen är dock, i princip, densamma men givetvis förbättrad. Kursen är inte baserad eller inriktad på ett visst CAD-verktyg, tvärtom är den tänkt som utbildning i hur man ska göra en layout på bästa sätt med avseende på slutprodukten, inte med avseende på vilket program man jobbar med. Det är ändå många som frågar efter en "CAD-kurs" när de egentligen vill lära sig göra bra layouter.

Kursen kommer hjälpa dig att få grepp om alla fallgropar som finns och som väsentligt kan fördyra ditt projekt. Som ”caddare” sitter man som spindel i nätet och har kontakt med elektronik­konstruk­törer, komponentingenjörer, mönsterkortstillverkare, kretskorts­till­verkare, m.fl. Att förstå kraven dessa ställer är nyckeln för en framgångsrik produkt.

Kurs i PCB design

Kommande kurs hålls i Linköping 11-12 oktober, 2022.

Den planerade kursen i Linköping som skulle hållits våren 2020 blev, som så mycket annat under 2020, inställd och har fortsatt att vänta på rätt tillfälle. De som varit anmälda till de inställda kurserna har givetvis fått förtur och redan innan detta kurstillfälle nu blivit officiellt har vi tillräckligt många anmälningar! Vi skulle vilja säga att vi har till­räck­ligt många för att kunna garantera en kurs men pandemin har ändrat betydelsen av ordet garantera...

Är du nyfiken på kursen finns mer information nedan. Den som anmäler sig tidigt blir belönad med ett lite lägre pris.

Vi har ju inte "Early Bird"-erbjudandet enbart för att vara snälla. Vi måste alltså bestämma om vi ska köra eller ställa in senast en månad innan kursstart. Genom att du bokar tidigt hjälper du till att ge oss indikation på ifall vi blir tillräckligt många, i tillräckligt god tid, för att ta ett beslut.

Just vid detta kurstillfälle är vi faktiskt tillräckligt många för att gå vidare så det finns bara en vinst för dig: Anmäl dig tidigt och få ett lägre pris.

Klicka på kursbroschyren nedan för ytterligare information om kursen, i pdf-format, för beskådande och/eller utskrift. Under detta finns också anmäl­nings­blankett.
Kursbeskrivning


Här finns en anmälningsblankett med det du, och vi, behöver.

Allmänt om kursen

Kursen drivs i egen regi och den hade nypremiär hösten 2012, efter några års uppehåll. Kursen vänder sig i första hand till dig som jobbar med layout eller i anslutning till den/de som gör det. Även du som jobbat några år med layout har en hel del att dra nytta av när det gäller alla aspekter av ditt jobb och hur det påverkar alla som på något sätt använder eller förädlar det du gjort, oavsett om det är elektronikkonstruktörer eller de som tillverkar kortet.

Kursen kommer schemaläggas så att man, om man har rimligt lång resa, kan klara sig med en övernattning.

Preliminära kurstider är dag 1: 09:00 - 17:00, dag 2: 08:15 - 16:15.

Läs mer i bifogat kursprogram. Du rekommenderas att anmäla dig snarast! Det är flera som frågat efter denna kurs så den kan bli fullbokad på kort tid.

Planerade kurstillfällen

Att kursen "Mönsterkorts- och kretskortskonstruktion" (numera kallad "Kurs i PCB design") varit populär bland de som gått kursen råder det ingen tvekan om! Flera av del­tagarna hör fortfarande av sig med frågor och funderingar och de har även undrat ifall det blir någon mer kurs eftersom de har kollegor eller vänner som vill (eller behöver) gå kursen.

Vi startade med en tanke att hålla kursen höst och vår. Vår känsla är nog från och med nu att det kanske enbart blir en kurs per år. Det tar mycket tid för oss och vi har tyvärr fått ställa in kursen de senaste åren på grund av pandemin.

Vi planerar ett kurstillfälle i taget. Efterföljande kurs är inte spikad, men planen är att det blir en kurs per år. Är du snabbare än oss, det vill säga att du anmäler dig före vi fixat information om kursen, då får du nuvarande priset för senaste kursen, early bird-rabatt på 1000 kronor plus en extra rabatt på 500 kronor! Din anmälan är givetvis inte bindande förrän vi bestämt plats och exakt kursdatum. Det kan också bli så att din/er preliminärbokning får oss att välja kursort nära dig.