.

.

Main menu: | | | | | | |

Från schema till färdigt kort

Din CAD-Resurs

Även om målsättningen inte primärt varit att söka efter Sveriges "vassaste" mönsterkortskonstruktörer har det blivit så att stor kompetens attraherat nya medarbetare med stor kompetens. Även en "rookie" hos oss har nästan tio års erfarenhet av mönsterkortskonstruktion!

Vill du ringa direkt till någon av oss, ring 072 - 717 73 xx, där du ersätter xx med numret vid varje person (#xx). Vi vet att detta är lite förvirrande, men det dyker upp mer och mer reklam-sms, så vi försöker undvika att låta en robot hitta numren på ett enkelt sätt. Vill du ha en tydlig bild för din anslagstavla? Skicka oss ett mail eller ring så skickar vi den till dig!

Linköpingskontoret:

Johan Lindh, CID+*, #50


Ägare och grundare av CAD-Resurs.

Har jobbat med mönsterkortslayout sedan 1984. Förutom minimalt med administrativa uppgifter hamnar komplexa high-speed-konstruk­tioner hos mig. Jag ägnar mig också åt producer­bar­hets­frågor.

När jag inte jobbar är det golf som gäller. Jag spelar så mycket det går, men inte blir jag bättre för det!

Jag har förmånen att ha en fru som är lika golftokig som jag, skillnaden är att hon kan spela.

Våra två vuxna barn är måttligt roade men de har i alla fall hängt med.

Är jag på resa brukar jag passa på att ge näring till ett annat intresse: arkitektur. Här är jag mer ensam, för vem kan väl egentligen älska en industrifastighet från början av 1900-talet, mer än en riktig nörd?

Oavsett om det är golf- eller arkitekturutflykter brukar kameran vara nära till hands.

* Certifierad i “Advanced PCB Design Principles” av IPC Designers Council i september 2004.

Verktyg: Xpedition PCB, Altium och OrCAD.



Erika Axelson, CID+, #52


Har jobbat i nästan tjugo år med mönsterkortslayout. Även jag jobbar med alla typer av layouter men ofta hamnar lite mer komplexa kort hos mig. Dyker det upp systemfrågor eller enklare programmering tar jag hand om det.

Jag ägnar en hel del tid åt att både följa och följa med på barnens olika aktiviteter. På schemat finns fotboll, ishockey, innebandy och simning.

Jag ser även till att jag själv får springa på en innebandyplan ibland.

* Certifierad i “Advanced PCB Design Principles” av IPC Designers Council 1 juni, 2018.

Verktyg: Xpedition PCB, Altium och OrCAD.



Boråskontoret (tillhör organisatoriskt Linköping):

Claes Johansson, CID+, #55


Jag har jobbat med mönsterkortslayout i 16 år på Ericsson (MINI-LINK).

Jag började min bana i Supermax ECAD (IPL), men efter några år bytte vi över till Mentor BoardStation RE. 2008 gjorde vi ännu ett byte av verktyg till Cadence Allegro, som jag har jobbat i sedan dess.

Layoutmässigt har jag gjort kort med mikrovågor, RF, analogt, digitalt, high-speed och kraft. Många av korten har det varit mixade tekniker på. Jag har även gjort ett antal SKILL-script genom åren, för att effektivisera och göra arbetet lättare.

På fritiden tränar jag, tillsammans med min fru, vår dotters fotbollslag. Jag spelade själv fotboll aktivt, i div 4 som högst, men trappade ner ganska tidigt för att spela i reservserier och veteranfotboll. Sen sa kroppen ifrån och nu är tränarsysslan enda kontakten med sporten, förutom att jag gärna tittar på fotboll på TV också.

Jag spelar gärna Playstation när det blir lite tid över.

* Certifierad i “Advanced PCB Design Principles” av IPC Designers Council 1 juni, 2018.
Notera: Certifierad för CID+ 1 juni, 2018.

Verktyg: OrCAD/Cadence.



Per Hagberg, #53


Har jobbat med mönsterkortslayout i 12 år på Ericsson (MINI-LINK).

Introduktionen till mönsterkortskonstruktionen gjordes i SuperMax ECAD, ramlade över till Mentor BoardStation RE för att sen landa i Cadence Allegro.

Har arbetat med de flesta korttyper, RF, analogt, digitalt och kraft. Många av projekten har varit kombinationer av de olika teknikerna.

På fritiden är jag en badmintonspelade hemmafixare. Bor i en 50-tals villa som håller på att uppgraderas till modern standard.

Det blir många projekt, både ute och inne. Hade drömt om en uppvuxen trädgård, men ibland är skillnaden mellan uppvuxen och förväxt hårfin. Granhäcken som en gång varit nyplanterad och fin är numera en 10 meter hög skog, och kommer den dag den tas ner att ge många kubik ved.

* Certifierad i “PCB Design Principles” av IPC Designers Council i mars 2018.

Verktyg: OrCAD/Cadence.



Stockholmskontoret:

Bengt Jarl, CID, #57


Delägare i, och ansvarig för, CAD-Resurs Stockholmskontor.

Jag har arbetat med flera olika layouttekniker på Ericsson i Mölndal (numera SAAB) i fem år på 1990-talet. Därefter började jag på VeriBest som sedan köptes upp av Mentor. På Mentor har jag mest hjälpt till att sälja och supporta Expedition PCB samt utbilda kunder i schema-, biblioteks- och PCB-verktygen de senaste dryga tretton åren.

Jag bor strax nordväst om Stockholm sedan över 15 år men det kommer nog att ta minst 15 år till innan jag kallar mig för stockholmare.

På fritiden lyssnar jag mycket på musik, både live och hemma i få-töljen. Ju äldre jag blir desto mindre allätare blir jag men området mellan Louise Hoffsten och Metallica tilltalar mig en hel del.

Semesterresor är något jag gärna gör, helst till nationalparker i USA eller fjordar i Norge. Vill du ha tips på vad du ska se och tänka på när du reser till USA, fråga mig gärna.

Jag gillar sport men det är ett tag sen jag var aktiv. Basket är favoriten, där jag även tränat tonårstjejer (puh!) och lågstadiekillar (puh!!)

* Certifierad i “PCB Design Principles” av IPC Designers Council i november 2014.

Verktyg: Xpedition PCB och PADS.

Anders Bengtsander, CID, #58


Jag har jobbat med mönsterkortslayout på Sony Mobile i Lund från 2007 fram tills att utvecklingen lades ner. Jag har erfarenhet av FPC, Rigid-Flex och komplex PCB layout från prototyp till färdig produkt.

Jag har jobbat med all teknologi som ingår på ett mönsterkort i en mobiltelefon men framför allt RF-teknologi.

Organisatoriskt tillhör jag Kistakontoret, men jag jobbar normalt från ett kontorsrum i Osby.

Jag har tidigare bott nio år i Malmö, därefter några år i Stockholm och jag är numera bosatt i Osby.

Jag reser gärna och ofta blir det några utlandsresor om året. När jag får tid över ägnar jag mig gärna åt musik, läsning, fotografi eller löpning.

* Certifierad i “PCB Design Principles” av IPC Designers Council i november 2014.

Verktyg: Xpedition PCB, PADS och OrCAD.