.

.

Main menu: | | | | | | |

Från schema till färdigt kort

Din CAD-Resurs

Även om målsättningen inte primärt varit att söka efter Sveriges "vassaste" mönsterkortskonstruktörer har det blivit så att stor kompetens attraherat nya medarbetare med stor kompetens. Även en "rookie" hos oss har nästan tio års erfarenhet av mönsterkortskonstruktion!

Vill du ringa direkt till någon av oss, ring 072 - 717 73 xx, där du ersätter xx med numret vid varje person (#xx). Vi vet att detta är lite förvirrande, men det dyker upp mer och mer reklam-sms, så vi försöker undvika att låta en robot hitta numren på ett enkelt sätt. Vill du ha en tydlig bild för din anslagstavla? Skicka oss ett mail eller ring så skickar vi den till dig!

Linköpingskontoret:

Johan Lindh, CID+*, #50


Ägare och grundare av CAD-Resurs.

Har jobbat med mönsterkortslayout sedan 1984. Förutom minimalt med administrativa uppgifter hamnar komplexa high-speed-konstruk­tioner hos mig. Jag ägnar mig också åt producer­bar­hets­frågor.

När jag inte jobbar är det golf som gäller. Jag spelar så mycket det går, men inte blir jag bättre för det!

Jag har förmånen att ha en fru som är lika golftokig som jag, skillnaden är att hon kan spela.

Våra två vuxna barn är måttligt roade men de har i alla fall hängt med.

Är jag på resa brukar jag passa på att ge näring till ett annat intresse: arkitektur. Här är jag mer ensam, för vem kan väl egentligen älska en industrifastighet från början av 1900-talet, mer än en riktig nörd?

Oavsett om det är golf- eller arkitekturutflykter brukar kameran vara nära till hands.

* Certifierad i “Advanced PCB Design Principles” av IPC Designers Council i september 2004.

Verktyg: Xpedition PCB, Altium och OrCAD.Erika Axelson, CID+, #52


Har jobbat i drygt femton år med mönsterkortslayout. Även jag jobbar med alla typer av layouter men ofta hamnar lite mer komplexa kort hos mig. Dyker det upp systemfrågor eller enklare programmering tar jag hand om det.

Jag ägnar en hel del tid åt att både följa och följa med på barnens olika aktiviteter. På schemat finns fotboll, ishockey, innebandy och simning.

Jag ser även till att jag själv får springa på en innebandyplan ibland.

* Certifierad i “PCB Design Principles” av IPC Designers Council i november 2014.
Notera: Certifierad för CID+ 1 juni, 2018.

Verktyg: Xpedition PCB, Altium och OrCAD.Kenneth Zanderholm (fd. Pettersson), CID, #51


Har arbetat med mönsterkortslayout från 1980 med ett avbrott på 8 år då jag var chef för en avdelning inom elektronikkonstruktion med ansvar för MK-layout, EMC-labb, komponentingenjörer och prototypbyggnation.

När det gäller layouter hamnar det mesta hos mig, från mindre konstruktioner till mycket komplexa dito. Jag ägnar mig också åt producerbarhetsfrågor.

Jag befinner mig i ett konstant uppgraderingsvarv av mitt hus och min trädgård som fått växa igen sedan jag byggde för 34 år sedan. Det tar det mesta av min fritid.

Om, och när, jag får någon tid över så håller jag även på med RC-flyg, för tillfället bygger jag en SAAB B17. Titta gärna på detta klipp från Ny Teknik också.

Golfen har jag lagt på hyllan. Vem vet, den kanske tas upp igen om jag får överskott av fritid.

* Certifierad i “PCB Design Principles” av IPC Designers Council i november 2014.

Verktyg: Xpedition PCB och Altium.Rickard Hoff, #54


Jag har pluggat till Elektroingenjör på högskolan i Halmstad fram tills sommaren 2017. Under mitt examensarbete jobbade jag på ett företag i Lund där jag var med och tog fram komponenter, schema och layout som då blev en färdig prototyp av ett slutsteg.

Det som jag tyckte var roligast och mest intressant var när jag gjorde layouten för de olika mönsterkorten.

Det var då jag bestämde mig för att det är detta jag vill jobba med heltid när jag blir klar med min utbildning och därför är jag nu anställd på CAD-Resurs!

På fritiden sitter jag gärna med en bra bok samtidigt som jag lyssnar på musik genom ett par bra hörlurar. Det händer också att man sitter framför TV eller datorn och ser på film eller serier. Annars spelas det en del datorspel online med vänner eller djupa single player RPG spel.

* Certifierad i “PCB Design Principles” av IPC Designers Council i mars 2018.

Verktyg: OrCAD.

Boråskontoret (tillhör organisatoriskt Linköping):

Claes Johansson, CID+, #55


Jag har jobbat med mönsterkortslayout i 16 år på Ericsson (MINI-LINK).

Jag började min bana i Supermax ECAD (IPL), men efter några år bytte vi över till Mentor BoardStation RE. 2008 gjorde vi ännu ett byte av verktyg till Cadence Allegro, som jag har jobbat i sedan dess.

Layoutmässigt har jag gjort kort med mikrovågor, RF, analogt, digitalt, high-speed och kraft. Många av korten har det varit mixade tekniker på. Jag har även gjort ett antal SKILL-script genom åren, för att effektivisera och göra arbetet lättare.

Organisatoriskt tillhör jag Linköpingskontoret, men jag jobbar normalt från vårt kontor i Borås.

På fritiden tränar jag, tillsammans med min fru, vår dotters fotbollslag. Jag spelade själv fotboll aktivt, i div 4 som högst, men trappade ner ganska tidigt för att spela i reservserier och veteranfotboll. Sen sa kroppen ifrån och nu är tränarsysslan enda kontakten med sporten, förutom att jag gärna tittar på fotboll på TV också.

Jag spelar gärna Playstation när det blir lite tid över.

* Certifierad i “PCB Design Principles” av IPC Designers Council i juni 2016.
Notera: Certifierad för CID+ 1 juni, 2018.

Verktyg: OrCAD/Cadence.Per Hagberg, #53


Har jobbat med mönsterkortslayout i 12 år på Ericsson (MINI-LINK).

Introduktionen till mönsterkortskonstruktionen gjordes i SuperMax ECAD, ramlade över till Mentor BoardStation RE för att sen landa i Cadence Allegro.

Har arbetat med de flesta korttyper, RF, analogt, digitalt och kraft. Många av projekten har varit kombinationer av de olika teknikerna.

På fritiden är jag en badmintonspelade hemmafixare. Bor i en 50-tals villa som håller på att uppgraderas till 2017.

Det blir många projekt, både ute och inne. Hade drömt om en uppvuxen trädgård, men ibland är skillnaden mellan uppvuxen och förväxt hårfin. Granhäcken som en gång varit nyplanterad och fin är numera en 10 meter hög skog, och kommer den dag den tas ner att ge många kubik ved.

Organisatoriskt tillhör jag Linköpingskontoret, men jobbar normalt från vårt kontor i Borås.

* Certifierad i “PCB Design Principles” av IPC Designers Council i mars 2018.

Verktyg: OrCAD/Cadence.Stockholmskontoret:

Bengt Jarl, CID, #57


Delägare i, och ansvarig för, CAD-Resurs Stockholmskontor.

Jag har arbetat med flera olika layouttekniker på Ericsson i Mölndal (numera SAAB) i fem år på 1990-talet. Därefter började jag på VeriBest som sedan köptes upp av Mentor. På Mentor har jag mest hjälpt till att sälja och supporta Expedition PCB samt utbilda kunder i schema-, biblioteks- och PCB-verktygen de senaste dryga tretton åren.

Jag bor strax nordväst om Stockholm sedan över 15 år men det kommer nog att ta minst 15 år till innan jag kallar mig för stockholmare.

På fritiden lyssnar jag mycket på musik, både live och hemma i få-töljen. Ju äldre jag blir desto mindre allätare blir jag men området mellan Louise Hoffsten och Metallica tilltalar mig en hel del.

Semesterresor är något jag gärna gör, helst till nationalparker i USA eller fjordar i Norge. Vill du ha tips på vad du ska se och tänka på när du reser till USA, fråga mig gärna.

Jag gillar sport men det är ett tag sen jag var aktiv. Basket är favoriten, där jag även tränat tonårstjejer (puh!) och lågstadiekillar (puh!!)

* Certifierad i “PCB Design Principles” av IPC Designers Council i november 2014.

Verktyg: Xpedition PCB och OrCAD.

Anders Bengtsander, CID, #58


Jag har jobbat med mönsterkortslayout på Sony Mobile i Lund från 2007 fram tills att utvecklingen lades ner. Jag har erfarenhet av FPC, Rigid-Flex och komplex PCB layout från prototyp till färdig produkt.

Jag har jobbat med all teknologi som ingår på ett mönsterkort i en mobiltelefon men framför allt RF-teknologi.

Organisatoriskt tillhör jag Kistakontoret, men jag jobbar normalt från ett kontorsrum i Osby.

Jag har tidigare bott nio år i Malmö, därefter några år i Stockholm och jag är numera bosatt i Osby.

Jag reser gärna och ofta blir det några utlandsresor om året. När jag får tid över ägnar jag mig gärna åt musik, läsning, fotografi eller löpning.

* Certifierad i “PCB Design Principles” av IPC Designers Council i november 2014.

Verktyg: Xpedition PCB och PADS.